SPORTVASTEN bij NEXXT GYM 

Sportvasten.jpg

In de laatste 10 jaar hebben meer dan 60.000 mensen het sportvasten-programma met succes gevolgd. Sportvasten is geen dieet, maar een 10-daagse wetenschappelijk bewezen en effectieve trainingsmethode waarbij het lichaam wordt getraind in de verbranding van vet in plaats van suiker.

 

Het lichaam maakt een zogenaamde ''metabolic switch''. Om dit te bewerkstelligen ga je sporten tijdens de vastenkuur. Hierdoor ga je meer vet verbranden en neemt overtollig vet, met name buikvet, af. Door de switch kan je​ lichaam op korte termijn profiteren van alle voordelen van vetverbranding, namelijk gewichtsverlies, meer energie en een compleet fitter gevoel.

 

Mannen vallen gemiddeld 3 tot 6 kg af en vrouwen 2 tot 4 kg. Je verbrandt o.a. inwendig buikvet, waardoor je buik platter wordt. 

 

De 10-daagse Sportvastenkuur doe je onder begeleiding van een coach. In die eerste drie dagen doe je aanpassingen in je voeding. Vervolgens ga je drie dagen sapvasten. In de laatste vier dagen bouw je je voeding weer gecontroleerd op. Tijdens de gehele kuur sport je iedere dag 30 minuten op een bepaalde intensiteit.

Foto-Wayda-circle.jpg

Je coach Wayda is 2013 afgestudeerd als diëtist en coacht al sinds 2015 Sportvasten. Zij zal op basis van ieders persoonlijk situatie focussen op een individuele aanpak van het Sportvasten.

De consulten kunnen via videobellen verlopen. Je kunt de dagelijkse 30-minuten-training buiten of thuis doen. Je kunt het Sportvasten pakket in je NEXXT GYM studio afhalen en ook de Inbody meting doen aan het begin van de 10 dagen. Hierbij wordt naast het gewicht ook de lichaamssamenstelling gemeten, zoals het vetpercentage en de algehele spiermassa.

 

Na de 10 dagen en bij de volgende NEXXT GYM training zullen we opnieuw een InBody meting doen. Ook krijg je van je coach een advies op welke manier na deze 10 dagen verder te gaan.

 

Voordelen van Sportvasten:

  • Sportvasten is een gezondheidsprogramma, waarbij gewichtsverlies eigenlijk een bij-effect is. Het is een bijzonder goede methode om te ontgiften en om je verbrandingsmotor te trainen sneller in de vetverbranding te komen.

  • Een belangrijk effect is de sportprestaties te verbeteren. Door het sportvasten worden de spieren zo omgebouwd dat ze veel meer ​energie uit vet kunnen halen. Hierdoor hoeven de suikers, waarvan een veel kleinere voorraad is, minder aangesproken te worden. Het duurvermogen wordt derhalve veel groter.

  • Duuratleten, zoals hardlopers en wielrenners, krijgen een veel groter vermogen tot de aanmaak van energie, zonder dat de tank leeg raakt. Explosieve sporters kunnen sportvasten voor het seizoen inzetten om de basisconditie te verhogen. Een ander voordeel is dat het herstel na sporten (en na blessures) groter wordt.

  • Sportvasten werkt ook preventief op bepaalde ziektebeelden doordat het cholesterolgehalte in je bloed en je bloeddruk laat dalen.

  • De behoeften aan overtollig eten of tussendoor willen snoepen worden na de kuur veel minder. 

 

Om na het Sportvasten fit en in vorm te blijven, is het belangrijk om evenwichtig te eten en regelmatig te trainen. Onze coach en trainers zullen je helpen met je doelen.

Sportvasten.jpg